Rekreation

Bara jag kommer ut i friska luften blir jag påmind om hur skön luften är. Hur den klarar upp hjärnan som en frisk vind, även när det är vindstilla. Det är trist att det är så svårt att komma ihåg detta vissa dagar. Det är ju så ljuvligt att ligga kvar i sängen, eller att sitta inne och surfa vid datorn. Det är så lätt att glömma bort när man inte har vanan inne. Men så fort jag kommer ut kommer jag ihåg.

Till och med när det regnar, som idag, är det skönt att komma ut en liten stund. Jag minns också att jag tycker om regn. Speciellt på våren, för det luktar så gott. Idag var det ganska kallt och inte speciellt njutbart. Aprilväder. Jag hade mössa och vantar på mig. Jag tittar ut genom fönstret medan jag skriver det här. Det har börjat snöa igen.

Jag kanske egentligen inte är glömsk, bara indoktrinerad av idén om att regn och snö är dåligt väder.

Ordet jag sökte för den här kategorin av skrivande är Rekreation (av latin recreare, ge nytt liv). Ett av ämnena för den här bloggen om jag får gissa. Nu har det i alla fall fått sig en egen kategori. Här ska mina promenadiska funderingar hamna.

Rekreation betyder enligt definition: bland annat vila, vederkvickelse samt stärkande eller upplivande miljöombyte för att återhämta krafter. Utvidgat betyder det även avkopplande aktivitet som främjar återhämtande av krafter såsom motion, skogspromenader etc.

Att gå en promenad är verkligen rekreation tycker jag. Det ger ju alltsammans på en gång; vila (från datorn/skapandet), vederkvickelse (frisk luft) samt miljöombyte (åh du vackra natur som håller på att vakna upp efter vinterslummern). Det bästa av allt är alla bra idéer som strömmar genom hjärnan när benen rör på sig tycker jag.

Jag ska påminna mig själv igen imorgon om hur skönt det är.