Broderiutmaning

TAST week 1: the fly stitch
Öppna kedjestygn sydda av Hanna Andersson.

TAST är en broderiutmaning för 2012. Den går ut på att man varje vecka broderar ett nytt stygn. Jag tänker försöka hänga med och lära mig lite nya stygn och kanske i slutet av året ha utvidgat mina broderikunskaper en aning.

Redan första veckan har jag lärt mig ett nytt stygn. Det är ett väldigt enkelt stygn, men jag kan inte minnas att jag använt det förut. På engelska heter det fly stitch och på svenska tydligen öppna kedjestygn, i alla fall enligt svenska Kristina Johansson, som också bestämt sig för att anta utmaningen.

Det bästa med utmaningen är att man kan ta göra den även om man tycker sig kunna de flesta vanliga stygnen. Broderar du redan öppna kedjestygn flytande så kan du göra det till en utmaning att använda dem på ett kreativt sätt denna vecka (som till exempel en av mina favoritbloggare, Natalie, gjort genom att brodera stygnet både som symbolisk bild och typografisk text).

Nästa vecka presenteras ett nytt stygn av Sharon på broderibloggen Pin Tangle, och där finns länkar till hur stygnet sys samt inspiration till hur det kan användas!

Här är mer information för dig som vill delta:
* Take a Stitch Tuesday Challenge – information om utmaningen
* The first week’s stitch – om första veckans stygn
* Fly Stitch – sy första veckans stygn; öppna kedjestygn

Jag har redan skrivit om TAST på Broderiakademins hemsida samt min iHanna blog, samt lagt upp länkar på FB vilket inte hör till vanligheterna för mig. Så jag antar att jag gillar den här utmaningen ovanligt mycket. Jag tänkte att jag lika gärna kunde publicera texten även här, tredje gången gillt, och kanske se det som en början till att skriva om min kreatitet även på svenska.

Hur ser din stygnkunskap ut? Är du inte lite sugen på att vidga dina vyer i år? Antar du utmaningen?

3 Replies to “Broderiutmaning”

  1. Visst är det roligt att lära sig nya stygn. Jag har hört uttrycket y-stygn för fly stitch.

  2. Jag tycker också detta verkar kul Har gjort fly stich. Klätt in en sten som jag visat på facebook.

Comments are closed.