Tittar förbi och tänker efter

Att skriva är svårt, punkt slut. Oavsett vad man skriver börjar man från början, har ingenting till godo, kommer aldrig att lyckas - och kan inte låta bli... Foto av Hanna Andersson

Tittar förbi svenska bloggen, text i hanna, och ser att det finns två spännande opublicerade och oavslutade inlägg sparade som ”utkast”. Det verkar handla om böcker. Spännande! Men när ska jag hinna skriva klart dem?

Hela det här projektet är ett utkast som inte avslutats, knappt påbörjats. Funderar på att ge mig själv ledigt, eller börja skriva på riktigt. Kan verkligen inte bestämma mig för någotdera riktning.

Tittar förbi min kompis Marias blog och läser om fina vantar som hennes mamma stickat. Maria har dekorerat dem. De är bara så fina, de yllebroderade fåglarna.

Sedan hoppar jag vidare (via en av länkarna i Marias länklista). Jag hälsar på Bodil i Finistère (Bodil Malmstens blogg hette Finistère) och blir kvar en stund. Blir jätteglad när jag läser om hennes nästa bok kommer handla om skrivandet! Bodil gör mig alltid lugn, och skrivsugen. Dessutom är metaskrivandet bäst! Kanske det enda sättet egentligen…