Ett broderat hjärta av sammet

Ett broderat hjärta av Hanna Andersson, aka iHanna

Jag återkommer till en av mina favoritformer: hjärtformen. Det är så fint, hjärtat. Ja inte bara formen, utan dess symbolvärde. Vad hjärtat står för och betyder. Och dessutom passar det bra i min favoritfärg, rosa. Det här hjärtat är sytt av rosa sammet, något man aldrig kan få för mycket av tycker jag.

Det som lockade mig mest denna gång, förutom att tillverka en present till Britt, var att få gräva i facken där jag förvarar pärlor, knappar och band. Dessa små skatter är det alltid kul att återupptäcka. Jag vet att de finns där, men det var något år sedan jag kikade ner där sist… Det finns så mycket fint där, i lådorna. Små ting som sparats i många år redan. Ett sönderplockat armband med oäkta berlocker. Ögon av glas, och några av plast. Fina knappar men knappt några som hör ihop. Och pärlor, alla dessa vackra pärlor…

Jag blir irriterad på mig själv för att där finns så mycket fint som inte används alls. De små pärlorna tar visserligen inte upp så mycket plats, men meningen med samlingen är ju inte att ”ha” utan att ”använda”. Använda är i princip alltid roligare än att bara äga. Ägandet är i själva verket helt ointressant för mig. Det kan vara kul att skaffa, hitta, upptäcka – men sedan ska det användas. Helst inom överskådlig tid. Så blir det ju inte alltid förstås, men målet är att skapa av de material jag har skaffat. Det är skapandet som gör mig lycklig.

Det får lov att bli några fler hjärtan helt enkelt.

3 Replies to “Ett broderat hjärta av sammet”

  1. Helt underbar! Nu blev jag broderiinspirerad – det är ett bra tag sedan jag höll i en nål. Ja tänk så mycket man har i lådorna som bara ligger där och väntar på skapandet!

    tack för din röst – skulle allt vara kul att vinna!

Comments are closed.