Broderi, brodera, broderalla

Broderad jeanskjol av Hanna Andersson

I vintras bestämde jag mig för att göra en jeanskjol av mina gamla jeans, byxor som jag inte kunnat ha på mig ute bland folk på flera år eftersom de till slut var mer hål än något annat. På vissa ställen är jeanstyget fortfarande tjockt, men på andra ställen väldigt mjukt och nött. Jag klippte av benen och har sedan ganska slumpmässigt sytt på jeansbitar för att få till en kjolform. Jag har sytt i ett sprund mellan byxbenen fram, och dekorerat lite här och där med stygn.

Jag har sytt ihop kjolen helt för hand. Jag tycker om att sy för hand. Jag tycker om det handgjorda, det personligt omgjorda och det återanvända i min kjol.

I vinter har jag har suttit i soffan och tittat på tv-serier och sytt och sytt. Några gånger har jag lagt ut kjolen på golvet och nålat på några fler bitar nertill vid fållen för att jämna till kanten. Jag har även provat och snurrat runt framför spegeln, kollat om fallet skulle fungera. Sedan har jag kurat ihop mig i soffan och trätt min nål med ännu en lagom lång bit pärlgarn. Och sedan sytt några stygn till.

Idag på Världsbroderidagen har jag haft min kjol på mig. Det kändes helt rätt.

Fler bilder här.

One Reply to “Broderi, brodera, broderalla”

  1. Har som plan att laga mina favoritjeans på samma vis. Blir ju en så fin lagning. Vi kan byta Atc. Får maila adresser till varandra.

Comments are closed.