En ny kamera i mitt liv

Ny kamera Nikon D5200

Eftersom nästa vecka är Week in the Life bestämde jag mig nyligen för att äntligen slå till och köpa mig en ny kamera. Så i dag efter jobbet gick jag in på Japanfoto och gjorde ett inköp. Ett sånt stort inköp gör mig lite nervös, för tänk om det blir… fel?

Jag tror min rädsla för större inköp har att göra med det faktum att jag så länge levt så snålt jag bara kunnat. Det gör att de här stora köpen dröjer och förhalas, helst ska de helt glömmas bort – trots att de i flertalet fall, med stor säkerhet, skulle leda mig mot ett bättre liv. Jag har glömt bort att det är okej att unna sig saker ibland. Jag har glömt bort vad som är viktigt, för mig.

Inte för att shopping gör livet bättre, utan för att vissa saker, de som används ofta och underlättar den sortens liv man vill leva, gör det. Faktiskt. Och för mig är kameran en förlängd arm, min kompanjon, min bästa vän.

Hello new love!

Jag borde köpt en ny kamera för tre år sedan, minst. Istället tvekade jag hur länge som helst och bestämde mig sedan för att köpa ett nytt objektiv till den gamla kameran. Ett 50 mm objektiv som tar helt underbara porträttbilder. Men ändå, det har begränsat vad och hur jag kan fotografera. Det har begränsat mig och min känsla av lycka. Så i dag var det dags för en ny kamera, en ny kärlek, att komma in i mitt liv. Det känns helt rätt.

Förra årets projekt En vecka i livet, som går ut på att dokumentera vardagen i sju dagar, använde jag mestadels min händiga lilla Ixus-kamera. Och även om jag gillar den går bildkvalitén inte att jämföra. Inte heller känslan av att hålla i en kompaktkamera är den samma som att fotografera med en ”riktig kamera”! Det är ren och skär lycka att med lätthet kunna ta den sortens bilder jag vill ta. Den sortens bilder jag vill spara, dela och arkivera. Att höra klicket i kameran. Att för en sekund se resultatet av pekfingrets tryck på utlösaren. Millisekunden som fastnar… Det är magi, självklart. Och för mig, som fotograferar i princip varje dag, är det vardagslycka.

Nya möjligheter öppnar sig när man ger dem chansen. Undrar vilka stunder av lycka jag och min nya kamera kommer att få uppleva tillsammans?

3 Replies to “En ny kamera i mitt liv”

  1. Jag har en gammal Nikon som jag är nöjd med, så den där blir säkert jättebra. Skulle också vilja uppgradera mig, men det får vänta tills ett annat år =)

Comments are closed.